Titan/battery problem

Ask a question...get some answers

Moderator: The Captain

Post Reply
GuitarOtoko
Posts: 82
Joined: Wed Apr 28, 2010 3:47 pm
Location: Dundee, United Kingdom

Titan/battery problem

Post by GuitarOtoko » Fri Aug 06, 2010 8:41 pm

I was just playing with one of my titans and i rolled my volume down to clean up the tone and i started getting weird noises when i played a note. It wasnt happening earlier in the day :hmm: Then plugged in my other titan, same thing again :doh: its never happened before and seems bizzare theyd both start doing it at the same time. I was running them off batteries and when i switched to a power supply the problem stopped. Also tried altering the trimpot inside one and turning it a bit to the right stopped the problem. ANyone got any ideas what gives? and why it only happened with a battery? Just wondering if anyone else out theres experienced this...

Any thoughts would be much appreciated,
cheers
User avatar
The Captain
Posts: 6858
Joined: Tue Aug 26, 2008 12:05 am
Location: UK, Earth

Re: Titan/battery problem

Post by The Captain » Fri Aug 06, 2010 10:52 pm

Weirdness.

What batteries you using? How fresh are they?

You just got the Titan in the signal chain?

Is it happening all the time regardless of the settings on the Titan?
GuitarOtoko
Posts: 82
Joined: Wed Apr 28, 2010 3:47 pm
Location: Dundee, United Kingdom

Re: Titan/battery problem

Post by GuitarOtoko » Sat Aug 07, 2010 8:19 am

I first noticed with the new gold titan i just received in the post the same day, so its battery had only seen about 2 or 3 hours of use probably. The other ones battery was probably quite a bit older, not sure exactly. They were just the same ones D*A*Ms come with. Was just running the titans each on their own with nothing else in the chain. Not sure about the settings but ill have a mess about when i can. I had the gain up full, volume at about 1 or 2 oclock and tone around 3 oclock.

It seemed fine running off a power supply so I guess i can just do that, I do sometimes like to use batteries though and am curious what the reason behind it was.
User avatar
The Captain
Posts: 6858
Joined: Tue Aug 26, 2008 12:05 am
Location: UK, Earth

Re: Titan/battery problem

Post by The Captain » Sat Aug 07, 2010 10:16 am

How very odd. Are you able to try the Titans with another guitar and/or amp!?! I've never encountered this issue myself so I'm kinda in the dark as to what it causing it. :freak:

...and when you say weird noises....like odd note decay? or like radio interference?
GuitarOtoko
Posts: 82
Joined: Wed Apr 28, 2010 3:47 pm
Location: Dundee, United Kingdom

Re: Titan/battery problem

Post by GuitarOtoko » Sat Aug 07, 2010 1:40 pm

I dont have another guitar at the moment, i wouldve said maybe it was my guitar but it only happens on batteries.

Its kinda the decay, its like itll make a noise id describe as a blip or two when the note fades out, like the sound fuzzs like a fuzz factory squelch when being gated out though it doesnt quite stop the note ringing. it only happens with the volume down low on my guitar and i tried different settings earlier and it only happens with the gain past about 3 oclock. Its not a huge problem its just bizzare and puzzling.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests